BEPALINGEN

De Northwave Regatta wordt verroeid conform de bepalingen beschreven in het Reglement voor Roeiwedstrijden. Hieronder worden de tijdens de Northwave Regatta geldende regels omtrent vaarregels en fairness maatregelen toegelicht.

VAARREGELS

VAARREGELS

Tijdens de Northwave Regatta gelden onderstaande verkeersregels voor de ploegen:

Oproeien, warmroeien en cooling -down dient te gebeuren in de daarvoor speciaal aangelegde oproeibanen die gescheiden van de baan te vinden zijn zoals op de kaart duidelijk te zien is.

Minimaal 5 minuten voor uw geplande start meldt u zich bij de kamprechter aan het einde van de oproeibaan. Deze kamprechter zal u en de ploegen waartegen u start op volgorde verzoeken om onder de brug door te varen naar de start, waar u zich gereed maakt voor de start en het commando wordt overgedragen aan de dienstdoende starter.

De Willem-Alexander Baan beschikt over negen banen. Baan 0 en 9 zijn verboden gebied. Races worden met 6 of 8 ploegen naast elkaar gevaren, afhankelijk van het nummer en de weersomstandigheden. In de aanloop naar de wedstrijd wordt een update gegeven over welke banen gebruikt zullen worden.

Wanneer u na uw race wordt verwacht aan het erevlot, volgt u de daarvoor aangegeven circulatie. In alle andere gevallen volgt u de baan naar stuurboord, waarbij u na een U-bocht weer terug bent in het oproeigebied. Volgens dezelfde circulatie als tijdens het oproeien, is hier de gelegenheid om uit te roeien. Vervolgens legt u aan bij één van de twee inkomende vlotten. Het overtreden van de verkeersregels kan bestraft worden met een waarschuwing.

Tijdens het wedstrijdweekend kan er op de Willem-Alexander Baan worden getraind tot 30 minuten voor de eerste start van de dag en vanaf 30 minuten na de laatste start van de dag. Hou het tijdschema dus goed in de gaten als je tijdens het wedstrijdweekend wil trainen.

Indien er ploegen op vrijdag op de WAB willen trainen, moet dit uiterlijk donderdag gemeld worden bij Bart de Snaijer ([email protected] – 06-83529728).

Bron baankaart: Raceroei Regatta

FAIRNESS

FAIRNESS

Zodra de fairnessmaatregelen van 2024 bekend zijn, zullen deze hier worden gepubliceerd.