COVID-19

Deze pagina bevat alle berichtgeving betreffende de doorgang van de Northwave Regatta in tijden van COVID-19 en wordt regelmatig geüpdatet.

HUIDIGE SITUATIE

Op 10 mei 2021 is besloten de Northwave Regatta die zou worden gehouden op 29 en 30 mei 2021 af te gelasten.

Tot nu toe hebben in 2021 reguliere nationale wedstrijden nog geen doorgang kunnen vinden, maar op 9 maart jongstleden kwamen NSRF en KNRB met nieuw perspectief voor het wedstrijdseizoen 2021: 10 (kleinschalige) wedstrijden op de Willem-Alexander Baan van 1 mei tot 4 juli, elk gehouden voor een specifieke doelgroep. De Northwave Regatta is één van deze 10 wedstrijden. Helemaal zeker is dit plan nog niet omdat het weer toegestaan moet worden om met verschillende verengingen tegen elkaar te racen. Begin april presenteerden de NSRF en KNRB een voorlopige kalender van het nieuwe wedstrijdseizoen en werd duidelijk dat de ervaren wedstrijdroeier Northwave Regatta terecht kan voor een strijd over twee kilometer!

De organisatie betreurt dat het door de coronamaatregelen niet mogelijk is om voor meer verschillende doelgroepen een wedstrijd te organiseren, maar is ondertussen met vol enthousiasme bezig met het veilig organiseren van een roeiwedstrijd met gevorderde[B]-, en elite-velden, en ook een aantal beginner-velden voor kleine scullnummers. Om de veiligheid te kunnen waarborgen, is van te voren een maximaal aantal inschrijvingen per veld vastgelegd. Ook is het niet mogelijk om in meer dan één veld te starten tijdens het gehele weekend m.u.v. de LDE4x, DE4-, LHE4-, HE4- velden (zie bepalingen), zodat zoveel mogelijk roeiers in Nederland kunnen strijden voor een Northwave Regatta blik. Hier kunt u uitgebreide informatie vinden over welke velden (inclusief maximale capaciteit) exact worden uitgeschreven en hier wanneer deze velden zullen plaatsvinden.

Één week voor de aanvang van de wedstrijd wordt er in overleg met de KNRB bepaald of de wedstrijd door kan gaan en in welke vorm. Het besluit zal via de website en de socials worden gecommuniceerd. Mocht de situatie in die ene week zodanig veranderen, kan de organisatie nog steeds onverhoopt besluiten de wedstrijd af te gelasten.

GELDENDE MAATREGELEN

Alle deelnemers en bezoekers worden geacht onderstaande maatregelen te hebben gelezen voor aanvang van de wedstrijd en deze tijdens de wedstrijd netjes op te volgen.

Algemene hygiëne regels opgesteld door de Overheid:

  • Was vaak uw handen: 20 seconden lang met water en zeep, daarna handen goed drogen.
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
  • Schud geen handen.

De specifieke maatregelen die gelden bij het betreden van het wedstrijdterrein worden hier bijgevoegd zodra deze bekend zijn. Een plattegrond van het wedstrijdterrein inclusief looproutes wordt op deze pagina geplaatst.