EVENEMENT

EDITIE 2023

In 2023 vindt de Northwave Regatta plaats op 10 en 11 juni op de Willem-Alexander Baan. Deze toplocatie geeft ons de gelegenheid om een ruim opgezette roeiwedstrijd neer te zetten van een hoog niveau.

Dit jaar hosten wij het NK groot Senioren, worden het Eerstejaars 8+, 4+ en 4* klassement en Development 2x- en 4- klassement verroeid op de Northwave Regatta en zijn wij tevens het kwalificatiemoment voor het EUC. Daarnaast schrijven we een tal van junioren, beginner-, gevorderde[B]-, en elitevelden uit verspreid over zaterdag en zondag.

SINDS 2020

Elke wedstrijdroeier in Nederland, junior en senior, kan de strijd aan gaan voor een Northwave Regatta blik! Deze roeiwedstrijd georganiseerd door Asopos de Vliet in samenwerking met Northwave (Cyber Security) wordt gehouden op een toplocatie, de Willem-Alexander Baan. De Northwave Regatta, zijn naam dankend aan zijn hoofdsponsor, is één van de vier roeiwedstrijden die in opdracht van de KNRB vanaf 2020 aan de nationale wedstrijdkalender werden toegevoegd. Deze uitbreiding van de wedstrijdkalender had als doel de drukte op de alsmaar groeiende nationale wedstrijden te spreiden en zo de kwaliteit van deze wedstrijden te waarborgen.

Een lange geschiedenis is nog niet geschreven, maar er was wel een merkwaardige aanloop naar de eerste editie. Door de COVID-19 pandemie heeft in 2020 en 2021 de wedstrijd niet kunnen plaatsvinden. Op 28 mei 2022 stond de organisatie bestaande uit (oud-)leden van Asopos de Vliet, die al ervaring hadden in het organiseren van roeiwedstrijden, meer dan klaar om een eerste editie van de Northwave Regatta op nationaal niveau neer te zetten. Roeiers stonden centraal tijdens de wedstrijd en dit was te zien aan het aangeklede wedstrijdterrein voorzien van alle comfort voor de sporters. Tijdens deze eerste editie van de Northwave Regatta werd onder meer het Developmentklassementen voor 2x en 4- verroeid en streden junioren titels voor een NK groot titel! Beleef de eerste editie van de Northwave Regatta terug via deze beelden van alle winnaars en het terrein.