EVENEMENT

EDITIE 2024

In 2024 vindt de Northwave Regatta plaats op 29 en 30 juni op de Willem-Alexander Baan. Deze toplocatie geeft ons de gelegenheid om een ruim opgezette roeiwedstrijd neer te zetten van een hoog niveau.

Dit jaar zal op de wedstrijd de finale van het Development 2x- en 4- klassement verroeid worden. Een gegarandeerd spektakel dus! Als voorlaatste wedstrijd van het seizoen schrijven we daarnaast een tal van junioren, beginner-, gevorderde[B]-, en elitevelden uit verspreid over zaterdag en zondag.

SINDS 2020

Elke wedstrijdroeier in Nederland, junior en senior, kan de strijd aan gaan voor een Northwave Regatta blik! Deze roeiwedstrijd georganiseerd door Asopos de Vliet in samenwerking met Northwave (Cyber Security) wordt gehouden op een toplocatie, de Willem-Alexander Baan. De Northwave Regatta, zijn naam dankend aan zijn hoofdsponsor, is één van de vier roeiwedstrijden die in opdracht van de KNRB vanaf 2020 aan de nationale wedstrijdkalender werden toegevoegd. Deze uitbreiding van de wedstrijdkalender had als doel de drukte op de alsmaar groeiende nationale wedstrijden te spreiden en zo de kwaliteit van deze wedstrijden te waarborgen.

Een lange geschiedenis is nog niet geschreven, maar er was wel een merkwaardige aanloop naar de eerste editie. Door de COVID-19 pandemie heeft in 2020 en 2021 de wedstrijd niet kunnen plaatsvinden. Inmiddels hebben de eerste twee edities van de Northwave Regatta, georganiseerd door (oud-)leden van Asopos de Vliet, plaatsgevonden. De organisatie zet roeiers centraal tijdens deze wedstrijd wat te zien is aan het aangeklede wedstrijdterrein voorzien van alle comfort voor de sporters. Op de wedstrijd is in 2022 en 2023 het NK groot voor junioren en senioren verroeid, werd er gestreden in eerstejaars- en development klassementen en is de wedstrijd de kwalificatie voor het EUC geweest. Beleef de eerste editie van de Northwave Regatta terug via deze beelden van alle winnaars en het terrein, of bekijk de wrap-up van afgelopen jaar!