EVENEMENT

EDITIE 2021

In 2022 vindt de Northwave Regatta plaats op 28 en 30 mei op de Willem-Alexander Baan. Deze toplocatie geeft ons de gelegenheid om een ruim opgezette roeiwedstrijd neer te zetten van een hoog niveau.

Dit jaar hosten wij het NK groot Junioren, worden het Development 2x- en 4- klassement verroeid op de Northwave Regatta en zijn wij tevens het kwalificatiemoment voor het EUC. Daarnaast schrijven we aan tal van junioren, beginner-, gevorderde[B]-, en elitevelden uit verspreid over zaterdag en zondag.

GESCHIEDENIS

Elke wedstrijdroeier in Nederland, junior en senior, kan in het laatste weekend van mei de strijd aan gaan voor een Northwave Regatta blik! Deze roeiwedstrijd georganiseerd door Asopos de Vliet in samenwerking met Northwave (Intelligent Security Operations) wordt gehouden op een toplocatie, de Willem-Alexander Baan. De Northwave Regatta, zijn naam dankend aan zijn hoofdsponsor, staat sinds 2020 op de nationale wedstrijdkalender van de KNRB. Een lange geschiedenis is dus nog niet geschreven. Echter vond er wel een uitgebreide aanloop plaats naar de eerste editie. De Northwave Regatta is één van de vier roeiwedstrijden die in opdracht van de KNRB vanaf 2020 aan de nationale wedstrijdkalender werden toegevoegd met als doel de drukte op de alsmaar groeiende nationale wedstrijden te spreiden en zo de kwaliteit van deze wedstrijden te waarborgen.

De uitbreiding van de nationale wedstrijdkalender bracht ook een herstructering van de KNRB Klassementen met zich mee. De Northwave Regatta werd onderdeel van de KNRB Developmentklassementen voor 2x en 4- en zou in het midden van het wedstrijdseizoen plaatsvinden. Tevens zou de Northwave Regatta het Nederlands studenten Kampioenschap 2020 hosten en junioren-, beginner-, gevorderde-en elite velden uitschrijven. 12 (oud-)leden van Asopos de Vliet met ervaring in het organiseren van nationale roeiwedstrijden konden in een relatief korte tijd een gloednieuwe wedstrijd op de kaart zetten. Door de uitbraak van een wereldwijde pandemie kon de wedstrijd in 2020 en 2021 niet doorgaan, maar er werd snel vooruitgeblikt naar 2022.