VERANDERING FINALE DEVELOPMENTKLASSEMENT

Wij hebben besloten om de opzet van de finale van het Developmentklassement te wijzigen. In plaats van het eerder aangekondigde double-knockout systeem, zullen er in toernooivorm 2 kilometer races gevaren worden over 6-8 banen. Het toernooi bestaat uit een voorwedstrijd en halve finale of herkansing op zaterdag, gevolgd door de finales op zondag. Regels voor bijschrijvingen zondag blijven ongewijzigd.

Deze beslissing is genomen vanwege logistieke problemen bij de opbouw van de startinstallatie voor de 500 meter sprints. De opties zouden ofwel te veel impact hebben op het overige programma door tijdrovende op- en afbouw, of we zouden geen eerlijke start kunnen garanderen. We onderzoeken voor volgend jaar verder de mogelijkheden van sprintraces en innovatieve wedstrijdvormen.

Door deze verandering is er ruimte op zaterdag gekomen om extra velden toe te voegen. Hierover zullen we zo snel mogelijk communiceren. Bij vragen over deze verandering, neem gerust contact op met de wedstrijdorganisatie!