NSK | DEV KLASSEMENT | EUG KWALIFICATIE

Over precies twee maanden, op 23 en 24 mei, vindt de Northwave Regatta plaats op de Willem-Alexanderbaan te Zevenhuizen. Op deze wedstrijd wordt naast de gebruikelijke beginner-, gevorderde-, elite-velden, het Nederlandse Studenten Kampioenschap 2020 en het Developmentklassement verroeid. Daarbij is de Northwave Regatta wedstrijd ook het kwalificatie moment voor de European Universities Games 2020 in Belgrado. Deze wedstrijd mag dus zeker niet missen op de agenda van elke ouderejaars wedstrijdroeier!

Een volledig overzicht van de uitgeschreven velden kan men vinden op: wedstrijden.knrb.nl

NSK Roeien

De Northwave Regatta is in 2020 tevens het Nederlandse Studenten Kampioenschap (NSK) Roeien. Tegelijkertijd kunnen ploegen zich in deze velden klasseren voor de European Universities Games (EUG) in Belgrado. Tijdens de Northwave Regatta zijn de elite-velden die tijdens de EUG worden uitgeschreven tevens NSK. Deelname aan deze velden kan ook zonder deelname aan het NSK. Het gaat om de volgende velden:

Wedstrijdnummer
1 HE 2x
2 HE 4-
11 LHE 2x
12 LHE 4-
21 DE 2x
22 DE 4-
31 LDE 2x
101 HE 1x
102 HE 2-
104 HE 8+
113 LHE 1x
114 LHE 2-
125 DE 1x
126 DE 2-
128 DE 8+
153 LDE 1x

Voor ploegen die willen deelnemen aan het NSK Roeien in een van deze velden gelden aanvullende reglementen en bepalingen. Het is belangrijk dat ploegen en verenigingen die deelnemen aan het NSK deze aanvullende bepalingen kennen. Inschrijven voor het NSK kan via het inschrijfprogramma van de KNRB. Voor deelnemers aan het NSK tijdens de Northwave Regatta gelden de volgende aanvullende reglementen en bepalingen:

  • Evenementenreglement Studentensport Nederland (versie maart 2019)
  • Uitvoeringsbepalingen NSK Northwave Regatta (volgt)
  • Lijst van deelnemende verenigingen

De uitvoeringsbepalingen volgen nog.

Evenementenreglement Aangesloten Organisaties

aangesloten organisaties

cover NSK EUG DEV